Derviş Blog - cüz cüz, sure sure, kuran oku dinle yasin tebareke amme dualar

Yasin Tebareke Amme Amenerresulu oku Dinle, Rabbenağfirli,Ettehiyatu vecettehi duası,Cüz Cüz Hatim oku Derviş Blog

Kadir Gecesi faziletleri - Kadir Suresi Okunuşu

Kadir Gecesi Faziletleri - Kadir Suresi Okunuşu


kadir+suresi+türkçe+yazılışı

kadir suresi kaçıncı suredir. Kuranı kerimin 97. sıradaki suresi (97. sure) Kadir suresinin Kolay ezberleme ve doğru okuma için okunuşu ile latin harflerle yazılışını ve anlamını en kolay anlaşılan şekilde biraraya getirdik. dilerseniz surenin sonundan mp3 olarak bu sureyi indirebilirsiniz. Allah Blogumdan faydalananlara zihin açıklığı versin.






--mp3 player html5 destekli tüm mobil tarayıcılarda çalışır. sayfamız cep uyumludur. Kulaklığınızı takın sesi açın play e basın doğru telaffuzları dinleyerek Kadir Suresini Okuyun---

Alternatif: >>> İndir



Bismillahirrahmânirrahîm.
* İnna enzelnahü fiy leyletilkadr
* Ve ma edrake ma leyletülkadr
* Leyletülkadri hayrüm min elfi şehr
* Tenezzelülmelaiketü verruhu fiyha biizni rabbihim min külli emr
* Selamün hiye hatta matle'ılfecr



Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.
# Biz o (Kur'ân)nu Kadir gecesinde indirdik.
# Kadir gecesinin ne olduğunu sen nereden bileceksin?
# Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır.
# Melekler ve Ruh (Cebrail veya Ruh adındaki melek) o gece Rablerinin izniyle, her iş için inerler.
# O gece, tanyeri ağarıncaya kadar süren bir selâmettir.

Sadakallahul Azîym - Allah Doğru Söyledi



Esselamu Aleykum ve Rahmetullah benim dünya Ahıret velinimetim Okuyucularım. Kadir Geceniz mubarek olsun. Yukarda paylaştığım Kadir suresinin türkçe yazılışından ve anlamından da gördüğünüz üzere bu gece 1000 aydan daha hayırlı bir gece çünkü bu gece Rabbimizin rahmeti kat kat artmış ve bizlere 1405 yıl önce yine bu gecede insanlardan uzakta bir mağarada gizlice kendisini zikreden bir "okuma yazma bilmeyen" ümmi bir Kuluna Büyük Meleği Cebrail Aleyhisselam vasıtasıyla Seslenmiş ve;
"İkraa! Bismi Rabbikellezi KHalâk!"
"Yaratan Rabbinin Adı ile OKU!"
Buyurarak;
Gaflet ve delalete dalan Bütün insanlığa Son bir Elçi belirleyip Artık onun huzuruna dönmeye ve şüpheye düştükleri herşeyi silip süpürüp kendisinde şüphe bulunmayan yepyeni bir kitapla yepyeni bir Din ile ona kulluk etmeye davet eden Son bir Rahmet elçisi göndermiştir.

Hamdolsun 1405 sene önce bu gece Rabbimiz bize rahmet Etti. Allah onlardan razı olsun onun Elçisi Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem ondan gelen herşeyi insanlığa eksiksiz tebliğ etti ve onun yolundan gidenler Bu dini 1405 sene her türlü yok etme çabalarına rağmen mallarıyla canlarıyla evlatlarıyla kanlarıyla bu günlere kadar taşıdı. Allah bütün Şehitlerden Gazilerden Alimlerden ve Dini Mübini islam çaba göstermiş ceddimizden gani gani razı olsun derecelerini bu gece kat kat daha da artırsın.

Onlar bir nesildi geldi geçti.. hatasıyla sevabıyla kendilerine ayrılan bu imtihan süresini doldurup hesap vermek üzere beklemeye alındılar.
şimdi ise bizler bir nesiliz geldik ve geçeceğiz... onlar gibi bizlerde süremizi doldurup hasap vermek üzere beklemeye alınacağız.


Allah bize yaşayışıyla, tavrıyla konuşmasıyla ilmiyle bu dini katledenlerden değil, bu dini tertemiz bir şekilde ileriki nesillere aktaranlardan eylesin.
biz Kurandan 1405 sene sonra burada dinimiz adına dilimiz döndüğünce birşeyler paylaşıyoruz. bir 400 sene sonra ne olacağını din adına ne kalacağını kimse bilemez.

Bu mubarek gecede Aklımdan bunlar geçerken daha fazla saniyelerinizi çalmadan "Bu gece bu blogda çok sevaplar kazanmak için neler yapabilirim?"
sorunuza cevaplarımı yazarak sizleri Allaha emanet ediyorum.

kadir+gecesi+faziletleri

Kadir Gecesi Yapılacak En faziletli ibadetler nelerdir?

NAMAZ KILMAYI KURAN OKUMAYI BİLMEYENLER İÇİN
;
1- evimizde itikat veya ilmihal kitabı varsa ve bizde namaz abdest konusunda cahilsek en azından Abdest, Gusül Namaz, oruç gibi her müslümana öğrenmesi farz olan dini hususları okuyarak öğrenmeye çalışalım. namaz kılmayı bilmiyorsak ilim ile meşgul olup namaz kılmayı öğrenerek ve hatta öğrendikten sonra namaz kılarak bu gece yapılacak en değerli şeyi yapmış oluruz. (Namaz kılmayı bilmeyenlerin bu gece namaz kılmayı öğrenip namaza başlaması o kadar değerli bir kulluk ve ibadet ki vallahi onlara özeniyorum. fırsat bu fırsat namaz kılmayanlar bu gece öğrenip namaza başlayın belki yarın öbürgün ölürsünüz belki son anda Affollursunuz. belki bi dahaki kadir gecesine çıkamayız. Son kadir gecemiz gibi düşünelim.)

2-Tabii ki Namaz, her zaman en değerli ibadet namaz. özellikle de Kaza namazları yani bu zamana kadar kılmadığımız veya kılarken hiç itina göstermediğimiz "kabul olması zor" namazların telafisi için onların yerlerine kıldığımız kaza namazları. "kılıyorsak kötüyü en iyiyle değiştirmek, kılmıyorsak olmayanın yerine gıcır gıcır kabule şâyan tertemiz namazlar koymak" için. bu gece bol bol kaza namazı kılmalıyız. hem Rabbimiz sevabını kat kat verir hemde borçlarımız düşer inşaAllah

3- Kuran Okumak Arapçasından okumasını bilmiyorsanız bu sitede tıpkı yukardaki Kadir Suresi gibi sizler için Kabe imamı mahirin mp3 ten okuyuşunu dinleyerek Türkçe yazılışını okuyabileceğiniz Yasin Suresi Türkçe , Tebareke Suresi Türkçe , Amme Suresi Türkçe konularımıza girip su gibi akan bir okuyuşla Kabe imamından Kuran dinleyerek okunuşunu okuyabilirsiniz.
Kuran-ı Kerim'i Yüzünden okumayı biliyorsanız size tavsiyem o mubarek kitabı elinize alıp öpüp koklayarak okumanızdır okumakta zorlanıyorsanız dilerseniz Kabe imamı mahirden Sure Sure mp3 kuranları dinleyerek yüzünden okuyabilirsiniz.

4-Namazı daha ihlasla kılmak için Namazı Anlayarak kılmak ile ilgili yazdığım çok beğenilen ve faydası görüldüğü söylenen şu yazımı okuyabilirsiniz. >> Anlayarak namaz kılmak


5-Ettehiyyatu den Rabbena Lekel hamd' e kadar namazda okuduğumuz bütün dua ve surelerin anlamlarını ezberlemek için (en azından bir kaçını ezberleyelim ki ne dediğini bilerek namaz kılmanın tadına varabilelim.) Namaz Sure ve Dualarının Türkçe Okunuşları ve Anlamları


6-Tefekkür ile ilgili yazdığım ve insanı tefekküre yönlendiren şu yazımı okuyabilirsiniz. Tefekkür örneği (Tefekkür çok faziletli bir ibadettir.)

7-Peygamberimizin bu gece için tavsiye duası olan "Allahım Sen Affedicisin Affetmeyi seversin Bizleri de Affet" anlamındaki şu duayı çok çok okuyalım;


Hz. Aise (r.ah) söyle anlatiyor:
“Ey Allah’in Resulü! Kadir gecesine rastlarsam nasil dua edeyim? diye sordum.
Resulüllah (s.a.v):

“Allahümme inneke afüvvün tühibbü’l-afve fa’fu annî (Allah’im sen çok affedicisin, affi seversin, beni affet)” diye dua et, buyurdu (Tecrîd-i Sarih Tercemesi, VI, 314).


8-En azından hiçbirşey yapamıyorsak yatsı namazını cemaatle kılıp abdestli bir şekilde zikr ile yatalım ve sabah namazını da cemaatle kılalım.


Osman İbni Affân radıyallahu anh şöyle dedi:

- Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'i:

"Yatsı namazını cemaatle kılan kimse, gece yarısına kadar namaz kılmış gibidir. Sabah namazını cemaatle kılan kimse ise bütün gece namaz kılmış gibidir".

Müslim, Mesâcid 260


İtikafa girelim: itikaf Cemaatle namaz kılınan bir mescide veya camiiye ibadet niyetiyle girmektir. girdiğiniz andan çıktığınız âna kadar ibadette sayılırsınız. itikafta boş dünya kelamı konuşulmaz namaz kılınır kuran okunur kadir gecesi çarpanıyla ve İtikaf çarpanıyla kat kat daha fazla sevaplar kazanılır Allahın izniyle.  Peygamber efendimiz Ramazan Ayının son 10 gecesini itikafta geçirirdi. (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) pek çok camii kadir geceleri sabaha kadar itikafa açıktır.

Derviş Kardeşiniz bu gece iftardan itibaren Emsey Camiinde itikafa girip "Salla pati, 2 takla bi bakla Allahım kazadan beladan sakla" kıldığı namazların kazasını kılacak inşaAllah. bu blogda yasin okuyan kuran okuyan kısacası blogumu okuyan herkes içinde maddi manevi derecelerinin kat kat artması maddi manevi hastalıklarının şifa bulması ve imanla Rabbimizin huzuruna kavuşması için dua edeceğim inşaAllah. sizde benim için dua edin olur mu?

"KADİR GECENİZ MUBAREK OLSUN - Esselamu Aleykum Ve Rahmettullah"



< - >

1 yorum:

  1. Cübbeli Ahmet Hocanın Kadir gecesinin faziletleri ile ilgili videoyu da buraya eklemek isterdik ama o Kadi gecesinden 1 gece önce veya gündüzünde izlenmesi gereken bir video çünkü kadir gecesi "Faziletlerini okuyup izleyip vayy bee denerek geçirilmesi gereken Değil , Her saniyesinin kıymetini bilip Dolu dolu yaşanması gereken bir gecedir."

    YanıtlaSil

Buraya Bir Yorum bırakarak sayfaya değer katabilirsiniz..

❗ Yorumlar Denetlendikten sonra yayınlanır ❗