Derviş Blog - cüz cüz, sure sure, kuran oku dinle yasin tebareke amme dualar

Yasin Tebareke Amme Amenerresulu oku Dinle, Rabbenağfirli,Ettehiyatu vecettehi duası,Cüz Cüz Hatim oku Derviş Blog

Hey Sen Allah sana emrediyor

Hey Sen Allah sana emrediyor!!


Allah+sana+emrediyor


Bakıyorum da yaşantımız hep batıya yönelik. Yaşantısı batıya yönelik olan adamın yüzü kibleye yönelse ne olur yönelmese ne olur. Böyle Ruhu ile yönelinmeden Namaz kılan milyarlarca insanın yüzüne Allahın huzurunda namazları eski değersiz bir çaput gibi buruşturup HIZLA ÇARPILACAK.
"al bunu kime yöneldiysen ona götür. Biz senden böyle ibadet istemedik!"
Peki ya şeytana uyup Allaha yönelmeyi hep erteleyenler. Hiç kılmayanlar?!!!
Allaah! muhafaza ya Rabbi!
"Benim dostum Allah dostudur.
Benim idarecim bendendir. Batı özentileri odalarını ünlü şarkıcıların resimleri ve şarkıları ile dolduradursunlar. Benim özentim efendimdir. bende odamı onun güzel sözleri ile doldururum.
Bekleyelim bakalım kim kârlı çıkacak. " Diyebilen Allahtan başka hiçkimseyi önemsemeyen gerçek manada özgür gençler olabilsek keşke.

"Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost ve idareci edinmeyin Zira onlar birbirlerinin dostudurlar, birbirinin tarafını tutarlar Sizden kim onları dost ve idareci edinirse, o da onlardandır Şüphesiz ALLAH, zalimler topluluğuna yol göstermez, onları hidayete erdirmez"


< - >

3 yorum:

  1. Ferdi Merhaba.
    Benim Hristiyan arkadaşlarım var... Bu günah mı? Hem de en iyi dostum diyebilirim. Şimdiye kadar da hiçç dinden konuşmadık...

    YanıtlaSil
  2. "Sizinle din hususunda savaşmamış ve sizi yurdunuzdan çıkarmamış olanlara iyilik yapmaktan ve adalet etmekten Allah sizi men etmez. Şüphesiz ki, Allah adalet edenleri sever." "Ancak Allah sizinle din hususunda savaşmış, sizi yurdunuzdan çıkarmış ve çıkarılmanıza yardım etmiş olanları dost edinmekten sizi men eder. Kim onları dost edinirse işte onlar zâlimlerin tâ kendisidir."(mümtehine suresi 8-9)


    Meâlini verdiğimiz bu âyetler gibi daha birçok İlâhî emirler ve hadis-i şeriflerle Müslümanların ehl-i kitapla münasebetlerinin esasları belirtilmiştir. Dinimiz, hiçbir zaman onları "Kâfirdir" diye saf dışı bırakıp alakayı kesmemizi emretmemiş, onlarla dünya işlerinde anlaşmalar yapmayı, ortak hareket etmeyi meşru saymıştır.Yahudi ve Hıristiyanlarla yapılan bu gibi münasebetler, Kur'an-ı Kerimin, "Yahudileri ve Hıristiyanları dost edinmeyin." hükmüne aykırı değildir. Ayette yasaklanan dostluk, bir inanç olarak Yahudiliği ve Hıristiyanlığı benimsemek, o yanlış inançlara dostluk göstermek manasınadır. Bir ehl-i kitabın ilminden, sanatından faydalanmak üzere kendisiyle dostluk kurmak bu yasağa girmez
    sorularlaislamiyet.com dan alıntı.

    yani Zeynep Abla dinine düşmanlık ve kin beslemeyen insanlarla arkadaşlık edilmesi dinen caizdir. yahudi ve hristiyanları dost edinmeyin mealindeki ayette amaçları sizi dininden uzaklaştırmak olan yahudi ve hristiyanlar anlamındadır. en doğrusunu Allah Bilir.

    -Ferdi-

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Ferdi, cevabın için teşekkür ederim. Ben de bu şekilde düşünüyordum zaten. Ama inan ki, tam anlamayıp, diğer ayetleri okuyup araştırmayıp, bu cümleyi bu şekilde uygulayan çok insan var.

    YanıtlaSil

Buraya Bir Yorum bırakarak sayfaya değer katabilirsiniz..

❗ Yorumlar Denetlendikten sonra yayınlanır ❗