Derviş Blog - cüz cüz, sure sure, kuran oku dinle yasin tebareke amme dualar

Yasin Tebareke Amme Amenerresulu oku Dinle, Rabbenağfirli,Ettehiyatu vecettehi duası,Cüz Cüz Hatim oku Derviş Blog

Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina muhammed anlamı

Allahümme Salli âlâ Seyyidina Muhammedin
ve âlâ Âli seyyidina Muhammed anlamı

Başlığımızdaki Arapça dua peygamberimize ve ali ashabına selat selam ve esenlik dilemek
anlamındaki salavat-ı şerife duasıdır. aşağıya arapça bu salavata benzer bir salavatın yazılışı ve arapça yazılışının başlıktaki gibi türkçe okunuşunu içeren bir resim ekliyoruz. Gelelim "allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammed anlamına;

allahümme+salli+ala+seyyidina+muhammedin+ve+ala+ali+seyyidin+muhammed+anlamı

Allahım (peygamberimiz) Hz.Muhammed'e ve aline (evladu iyaline) salatu selam ve esenlikler eyle.

sallallahu aleyhi vesellem, aleyhiselatu vesselam gibi kısa salavatlar ve anlamları için

salavat çeşitleri ve anlamları konumuza bakabilirsiniz.

salavat getirmenin çok çok çok fazla fazileti vardır



< - >

36 yorum:

  1. evet harilka buldum allah razı olsun elleriniz dert görmesin

    YanıtlaSil
  2. selavat süper abher namazı nedir bilen varmı lütfen birde rüyada paygamberimizi görmek için namaz varmış lütfen alllah aşkına bilen varsa cevep çokkk sygılarrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abher namazı

      Abher veya Abhür namazı, dört rekatlık nafile bir namazdır. 
      İkinci rekatta, oturulunca Ettehıyyatüden sonra salli barik okunur. Her rekatta birFatiha, on defa Kadir suresi okunur. Sonra rükudan önce, 15 defa Sübhânallahi velhamdülillâhi ve lâ ilâhe illallahü vallâhü ekber tesbihi okunur, sonra rükua varılır, rükuda 3 defa Sübhane rabbiyel azimdendikten sonra 3 defa yukarıdaki tesbih okunur. Sonra doğrulup, kavmede, yani ayakta iken aynı tesbih 3 defa daha okunur. Secdeye varılır, 3 Sübhane Rabbiyel aladan sonra, aynı tesbih 5 defa okunur. Daha sonra ikinci secdeye gidilir. İki secde arasında tesbih okunmaz. 

      Diğer 3 rekat da böyle tamamlanır. Selamdan sonra konuşmadan Kadir suresi on defa okunur. Sonra aynı tesbih 33 defa okunup Cezallahü Muhammeden anna ma hüve ehlühü denir. 

      Hazret-i Ömer, (Bir mümin, Abher namazını kılıp da Resulullahı rüyasında görmezse, ben Ömer değilim. Yemin ederim ki, Allahü teâlâ, bu namazı kılanın işini görür, dilediğini verir, günahı ne kadar çok olsa da, hepsini affeder, ölürken susamaz, kabrine çiçekler döşenir. Kabrinden kalkarken de, başına keramet tacı konur) buyurdu. [Nafile ibadetlerin sevabına kavuşabilmek için, farz namaz borcu, yani kaza namazının olmaması lazımdır.]

      Hazret-i Ali de (Resulullahı görmek istediğim zaman, Abher namazını kılarım) buyurdu. (Şir’a)

       

      Sil
    2. Gören çıktı mı peki?

      Sil
  3. Allah razı olsun. Ufak bir eleştiri nacizane google için kelimeyi ard arda yazmışız ama okuyanı bıktırıyor. Bence daha titiz davranmalı. İçerik önemli lakin hit istediğinizi sağlayacaktır. Siz firma değil okunmalıksınız.

    YanıtlaSil
  4. değerli eleştiriniz için teşekkürler. konuyu düzenledik.

    YanıtlaSil
  5. selamun aleykum admın bana ulaşa bilirmisin

    YanıtlaSil
  6. DUADA RAHMET KELİMESİ GEÇMİYOR NASIL RAHMET EYLE ANLAMI ÇIKIYOR EEEEY MÜSLÜMAN KARDEŞİM RAHMETTE ARAPÇA BİR KELİMEDİR BİLMİYORSAN ARAŞTIR KAFADAN SAALLAMA

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğru söylüyorsunuz. uyarınız üzerine anlamını düzelttim. keşke türkçe anlamını da yazsaydınız tam doğrusunu bulmuş paylaşmış olurduk.
      kusura bakmayın cahiliz.

      Sil
    2. müslüman kardeşim diyorsun ama tepkilerin çok sert.üslubuna dikkat etmeni tavsiye ederim

      Sil
  7. GÜZEL BİLGİLER VARDA BU ZAYIFLAMA VE GÖBEK VS GİBİ ŞEYLER NE ŞİŞ NE KEBAB ÇOK SAÇMA.SEVAP İŞLEDİGİNİZİMİ ZANNEDİYORSUNUZ.YOKSA SİZ ECNEBİLEREMİ HİZMET EDİYORSUNUZ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim haklısın ben o reklamları sürekli kontrol edip kaldırıyorum. sürekli yenileri çıkıyor. şimdi zayıflama içeren tüm reklamları kaldırdım inşallah bir daha öyle rahatsız edici reklamlarla karşılaşmayız.

      Sil
  8. Eğer siteyi allah rızası için açtıysanız Google Adsense reklamının sitede olmasına gerek yok bence. Önemli olan Allahın rızasını kazanmak. Ben dini site açsaydım, o site üzerinden hiçbirşekilde bir gelir elde etmeye kalkmazdım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim reklam geliri ile hayır yapılamaz mı? nereden biliyorsunuz bu siteden elde ettiğim geliri hayır kurumları ile muhtaçlarla paylaşmadığımı?

      selametle.

      Sil
    2. ispat göster

      Sil
    3. ispatı Allah Biliyor kimseye birşey ispatlamak zorunda değilim. gece gündüz şurada oturup gerçekten maddi manevi Allah rızası için konular açmışım gerek okuyanından sevap gerekse reklam gelirlerini muhtaçlara göndererek sevap elde ediyorum. reklamlara da kimsenin dikkat etmediği kadar dikkat ediyorum. bunda bile fitne buluyorsanız dönün kendi kalbinize ve nefsinize bakın Allah selamet versin

      Sil
    4. Siteyi açan arkadaş siteden gelir etse ne olur etmese ne olur.
      Sonuçta rızıkta Allah'ın emri değil mi?
      Rızkınıda helal ve güzel bir yönden kazanması kötü bir şey mi? Sonuçta zaman harcanan bir şey.
      Reklam parası düşünmeyenler, kendileride bir blog açıp bu tür paylaşımlarda bulunsunlar. Reklam koymasınlar.

      Blogu açan arkadaş Allah senden razı olsun.

      Sil
    5. ya çok iyi gerçeketen çok işime yaradı

      Sil
  9. Kardeşlerim adam site acmamıs blog acmıs ki site acsa bole elestırılerı muhakkal kabul gorurum.Fakat bır blogun nasıl acıldıgını ogrenmeden bır blog sayfasında o reklamların kısı tarafından resmı olarak eklendıgını bılmeden bu blog sayesınde kısınon hıc bır cıkar kazanmadıgı veya kazandıgını bılmeden elestırı yapmak veya bu elestırılere dahıl olup acan kısıyı bu sekılde gormek objektıf olmaz objektıf olmayan atıp ve tutmalarda hıc bor skılde kısıye sevap olmaz. Telefonla gırıslerde reklam vb. seyler yok. Eger zauıflama ılacı reklamından gorsel olarak etkılenen varsa telefondan gırsın. Sacma sapan elestırılerde bulunuyotsunuz tesekkur edecegınıze. Tesekkurler kardes hem duanın acıklaması ıcın hemde yorumlara bakıpta yanlıslarını ortugun ıcın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. sizin gibi kadir kıymet bilen, okurlar bana şevk ve güç veriyor.
      ne demişler ;
      Güzel Düşünen Güzel Görür Güzel Gören Güzel yaşar.
      kendileri çıkarsız iş yapmadığı için herşeyde maddi bir çıkar bekleyen insanlar bu gibi şeylere anlam veremezler yada altlarında mutlaka bir çıkar vardır diye ararlar.

      Sil
    2. Admin çok sağol :). Allah senden razı olsun. Proje ödevime çok yardımcı oldun.

      Sil
  10. Admin sıkma canıni bu tip elestiriler icin ALLAH razi olsun payladimlarin icin..

    YanıtlaSil
  11. İyide yanlış yazılmış normalde ''Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin inna biyyülümmiyüv ve ala alihi ve sahbini ve sellim.'' olması gerek. 4. sınıf din kültürü dersi proje ödevi için lazım. Salavat-ı Şerife anlamını bulamıyorum. Her sitede yanlış yazılmış. Ya da din kültürü öğretmeni bize yanlış öğretti. Off! Admin bir şey soracağım. Bu Salavat-ı Şerife her sitede ve bloglarda yanlış verilmiş. Sence benim yazdığım mı (Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin inna biyyülümmiyüv ve ala alihi ve sahbini ve sellim) doğru yoksa sitelerdeki mi yanlış? Yoksa din kültürü öğretmenimiz mi yanlış verdi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle birşey yok kardeşim ilk defa duyuyorum buradaki salavat doğrudur. ve çeşit çeşit salavat şekilleri vardır. salavat kısaca Peygamber efendimizi yüceltmek için söylenen övme sözleridir.

      Sil
  12. Muslumanin muslumani baltaladigi kadar kimse baltalamiyor adamlar allah rizasi icin birseyler yapmaya calisirken nasil acimasiz elestirilmis birde adamlar girip ellerinden geldigince cevap vermeye calismislar adam olunda acsaydim almazdim demeyin acin kardesim sizinkinide gorelim adamlari baltalamayin allah razi olsun kardes sayende gecemiz bos gecmedi

    YanıtlaSil
  13. Allah Razı olsun linkte
    bilgisayar hatlı kuran pdf
    A.Fikri yavuz İlmihal pdf
    ve osmanlı padişahları albümü pdf var lazım olanlar linki kopyalayıp tarayıcının adres penceresine yapıştırıp entere bassın (adres penceresi en üstteki beyaz satır.)

    YanıtlaSil
  14. çok güzel oldu performans ödevlerim

    YanıtlaSil
  15. Bunlar Namazda okunmaz.Bunu açıklayın.Bunların hepsine bakmadım zaten meselede o değil zaten.İnsanlara kuran anlatacağınız yerde dualarla milleti uyutuyorsunuz.
    Kurana göre kader nedir?İlah nedir?Kelime-i şahadet eden insan neyi reddeder neyi kabul eder?Allahın Esmalarının tezahürü başka bir varlıkta olabilir mi ,olabiliyorsa bunun ölçüsü ne ? bunları anlatın yukardaki anlattıklarınız din değil Filin kuyruğu gibidir.Sizler dini örtmeye devam edip zalimlerdensiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunları hep yazdık. siz direkt gelmiş dua sayfasına yorum yapmışsınız. bu salavatın namazda okunduğunu da söylmedik. kafanızda bir şablon oluşturmuşsunuz ezbere insanları karalıyorsunuz.

      Sil
  16. Emeğinize sağlık güzel paylaşım olmuş

    YanıtlaSil
  17. Yüce olan yalnızca ve tek Allah'tır. Allah elçileri arasında ayrım yapmaz. Ayeti ile bunu doğrulamıştır. Hakikat Kurandır. Onu hayata geçirin. OKUYUN! Böylelikle farkında olmadan yaptığınız şirki ortadan kaldırmış ve dininizi yaşamaya başlamış olursunuz. O gün kimsenin kimseye faydası olmayacaktır unutmayınız!

    YanıtlaSil
  18. kafamda bir şablon yok.Sizin paylaşımınız ortada.Ne yazıp söylediğiniz değil.Ne yaptığınız önemli.Bu paylaşımı yapıyorsanız.Siz islama hizmet yapmıyorsunuz.İslama bilerek yada bilmeyerek diğerleri gibi zarar veriyorsunuz. İtikad nedir?İbadet nedir ? bu ikisi arasındaki önem sırası nedir ? İtikadı bozuk olanın imanı,İmanı da bozuk,Bozuk imanı olanında İbadeti bozuktur.
    Bizdeki sorun bu dizilimi tersten yapma hastalığı vardır ki; Bu yüzden Neyin doğru neyin yanlış olduğunu insanlar anlayamamaktadır ve Ona buna hoca alim,veli evliya deyip sorup onları rab ediniyorlar.
    Şunu bilinki herkes Kurandan kendi okumak veya söylenileni kurandan tasdik etmedikçe söyleyenleri İlah edinmiş olacaklardır.
    'Allah ile top oynamaya kalkan Kendi kalesine gol atar'

    YanıtlaSil
  19. herkes bildiğini paylaşır siz de açın bir blog eksik gördüklerinizi bildiklerinizi sizde oradan paylaşın kardeşim. neden böyle art niyetle yaklaşıyorsunuz. internet aleminde milyonlarca fitne fücür bloglar sayfalar varken Salavat paylaştık diye neden bizi karalıyorsunuz? vahhabi misiniz?

    YanıtlaSil
  20. HERŞEY BİTTİ REKLAMLARA MI TAKTINIZ YANİ? O SİZİN GÖBEK, ZAYIFLAMA, BİLMEM NE REKLAMLARI SİTEYLE ALAKALI DEĞİL. TAMAMEN SİZİN BİLGİSAYARINIZIN ÇEREZLERİYLE ALAKALI BİR DURUM.SİTEYE GELİNCE: TEMA ÇOK KÖTÜ, AYRICA SİTEDE BİR SÜRÜ İMLA VE KELİME YANLIŞLIKLARI MEVCUT.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmlalara da daha dikkat ederiz bundan sonra. Hatta elimizden geldiğince hataları da düzeltmeye çalışırız. Ne günlere geldik yaa. Şu yazıyı Dönem ödevi olarak türkçe öğretmenime sunsam imla hatası var ama uğraşmış yazmışsın deyip tam puan verirdi herhalde. Ama gel göre ki bizim herşeyi 4 dörtlük olduğu için herkesten de dört dörtlük bekleyen Necil milletimizin bi beni dönmediği kaldı. Kimi reklama laf eder kimi itikada laf eder kimi temaya kimi imlâ ya herkesten laf yiyoruz. Allah iyi etsin sizleri :)

      Sil
  21. Kardesim sitenin adi bile elestiriyoruzken bu tur seylerle karsilasman normal :) hem bunlar yapici elestiriler.

    YanıtlaSil

Buraya Bir Yorum bırakarak sayfaya değer katabilirsiniz..

❗ Yorumlar Denetlendikten sonra yayınlanır ❗