Derviş Blog - cüz cüz, sure sure, kuran oku dinle yasin tebareke amme dualar

Yasin Tebareke Amme Amenerresulu oku Dinle, Rabbenağfirli,Ettehiyatu vecettehi duası,Cüz Cüz Hatim oku Derviş Blog

Facebook ve müslümanlar

Facebook ve müslümanlar
Şu meşhur

10-13 nisan dindarların facebook protestosu beni dindarlar ve facebook hakkında düşündürmeye ordanda yazmaya sevk etti.

Ama önce eyleme neden olan profili bir görmek istedim. Gördükten sonra ise adeta kanım dondu ulan dedim kendi kendine madem dindarsın madem duyarlısın hepten kapatsana profilini. Bu büyürk rezilliğe duyarsız kalmanın karşılığı 3 günlük bir kapalılık mı? Adamlar yazmadıklarını bırakmamış facebook ta günlerce hiç ses çıkarmamış...



Ama birde şöyle düşünmek lazım facebook milyonlarca insanın dolaştığı bir alem bu alemde de islamı tanıtacak mücahit müslümanlar mutlaka olmalı ve bu tür aşağılama kınama yöntemleri onları yıldırmamalı.

Bu tür aşağılamalar küçük görmeler her devirde yapılmıştır. Peygamberimizin başında da ebu cehil belası vardı. Ne yani o da ülkesini mi terk etseydi?

Yani facebook ta müslümanların olması tebliğ yapması bana göre bir gereklilik farz-ı kiyafe belkide . Ama dediğim gibi tebliğci mücahit müslümanların olması.

Şimdi bu yazıyı okuyup ta

Aa facebook farz mış diyerek facebook profili açmayın farzı kifaye ne demek önce onu bir öğrenin bunları kendi blogumda yazdım

Her neyse olayın birde

Cinpirik boyutu var ki onuda bana bizim patlak muhabir axi söyledi.

Ya dede bu adamlar facebook hastası olamaz mi kalabalık bir grup oluşturmak için önce böyle bir olta atmış olamazlar mı?

Ondan sonrada haydi allahını seven bu grupa katilsin tepkimizi ortaya koyalım demiş olamazlar mı

Belki bunların fazla üyeli gruplardan kazançları vardır dedi.

Gerçektende bu olaydan sonra hangi gruba üye olacağımı şaşırdım bir anda yüzlerce protesto grubu açıldı. Hepsine de ulvii duygularla hayran olduk bu gruplar birleşmeli facebook duyarlı müslümanlar grubu olarak tek bir grupta toplanmali ki sesleri daha gür çıksın böyle çok gülünç duruma düştük neredeyse her müslüman bu üzücü olayı fırsat bilip bir tepki grubuna dahil olmak yerine kendi sayfa açmış

Hal böyle olunca dağılan osmanlı ımparatorluğu beylikleri gibi bir sürü küçük etkisiz gruplar oluşmuş neyse daha yazacağım çok şey vardı da uzun yazıp sizleri bunaltmak istemiyorum.

Yazımın başına -1 ekleyeyim de ilerde 2. yi yazarım. Bu yazıyı yukardaki paylaş butonu ile facebook unuz da paylaşın belki grup kurucularından birine denk gelirde grubunu en büyük grupla birleştirmeye karar verir.

Bu yazılan konunun özeti şu;

Duyarlı müslümanlar uyanık olun hemen her gruba sazan gibi atlamayın bencillik yapıp bende bu konu ile ilgili bir grup açayım diye düşünmeyin her yerde olduğu gibi facebook ta da cemaat olun birlik olun.


< - >

1 yorum:

Buraya Bir Yorum bırakarak sayfaya değer katabilirsiniz..

❗ Yorumlar Denetlendikten sonra yayınlanır ❗