Derviş Blog - cüz cüz, sure sure, kuran oku dinle yasin tebareke amme dualar

Yasin Tebareke Amme Amenerresulu oku Dinle, Rabbenağfirli,Ettehiyatu vecettehi duası,Cüz Cüz Hatim oku Derviş Blog

ventolin astım spreyi orucu bozar mı

ventolin astım spreyi orucu bozar mı?


ventolin+astım+spreyi+orucu+bozar+mı+oruçluyken+sıkılırmı
oruçluyken ventolin salbutol sıkmak astım spreyi kullanmak orucu bozar mı kaza mı keffaret mi gerektirir?

Astım spreyi, oksijen değildir. İçinde ilaç vardır. Orucu bozar. İlacın orucu bozduğu bütün fıkıh kitaplarında yazılıdır.
keffaret gerekir mi?
mecburiyeten ventolin yada başka sprey sıkıldığı zaman Keffaret
Gerekmez. Çünkü dinimizin bildirdiği bir özürle, yani zaruretle oruç bozulunca yalnız kaza gerekir. Fakat basit bir hastalık için oruç bozmamalıdır!


Ventolin Astım spreyi orucu bozar mı? Cübbeli Ahmet hocanın cemaatine bağlı MahmutEfendi vakfından Fetva kurulu hocası Fatih Kalender Hoca efendi aşağıdaki videoda cevaplıyor.
özetle;
Ventolinin orucu bozduğunu söylüyor fakat ventolin kullananlar mecbur kalmadıkça oruçluyken ventolin sıkmasınlar. oruçluyken ventolin sıkmak zorunda kalırlarsa da o orucu devam ettirsinler.
yani "oruçluyken ventolin sıktım orucuma devam edeyim mi?" sorusuna cevap olarak evet devam edin fakat o orucun fidyesini de verin. diyor.




videoda ayrıca buruna damlatılan damla orucu bozar mı, göze damlatılan damla orucu bozar mı? kulağa damlatılan damla orucu bozar mı?, fondoten sürmek orucu bozar mı sorularına da kısa cevaplar var.



< - >

3 yorum:

  1. Ventolin orucu bozar ama astım basit bir hastalık değildir.Nefes almaya çalışırken ve konuşurken boğulup öksürük krizine girmeyen için anlamak zor olsa gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. onu yazmamın sebebi haa bak bozmuyormuş diye keyfiye rahat bir durumdayken fıs fıs ventolin sıkmaktır. yoksa astımı da öksürük krizini de çok iyi biliyorum kardeşim geçmiş olsun

      Sil
  2. Nefesim cok daraldi ventolini sktim simdi bozuldu mu orucuum?mecbur kaldm. Kefaretim vrmi

    YanıtlaSil

Buraya Bir Yorum bırakarak sayfaya değer katabilirsiniz..

❗ Yorumlar Denetlendikten sonra yayınlanır ❗