Derviş Blog - cüz cüz, sure sure, kuran oku dinle yasin tebareke amme dualar

Yasin Tebareke Amme Amenerresulu oku Dinle, Rabbenağfirli,Ettehiyatu vecettehi duası,Cüz Cüz Hatim oku Derviş Blog

islamda Flört çikmak sevgili olmak var mı

İslamda Çıkmak Sevgili olmak ve Flört var mı?


Merhabalar

islamda+flört+çıkmak+sevgili+olmak
İslami konular içinde çok merak edilen konulardan biri olan islamda flört (siz buna evleneceğiniz kişiyle bir müddet çıkmak da diyebilirsiniz) var mı? Uzun konuyu okumaktan sıkılanlar için
kısaca açıklayayım.


Dinimizde Evleneceğiniz kişi ile Yüz Yüze Sadece Bir kere ve 3. bir kişinin
refakati ile görüşebilirsiniz. Yani o ve siz bir odaya çekilir uzun uzun birbirinizi tanımak için konuşursunuz Dedikodu Gıybet olmasın diye de genelde Bayan Tarafından 3. Bir Şahıs aynı evin içinde (farklı oda olabilir) sizinle beraber olmalıdır. şimdide Konunun Sorularla islamiyetteki
Ahmet Şahin in Aile ilmihalinden alınan cevabını paylaşalım;

islamda Flört çıkmak sevgili olmak var mı?


1- Flört Müslümanlarların lügatında yeri olan bir kelime olmadığı gibi, ifade ettiği mânâ da Müslümanlarda hayat bulan bir olay değildir. Flörte kimler ne mânâ yüklerse yüklesin. İslâm böylesine hissi bir konuda erkekle kadına sınırlar çizer ve Efendimizin meşhur ikazı iki tarafı da kesin ölçülerle korumaya alır, muhafaza eder.

Nedir Efendimizin kesin ve çok makul olan ikazı?

– Yabancı bir kadınla bir erkek iki ikiye, baş başa kalırlarsa üçüncüleri şeytandır!

Evet, biribirine yabancı iki karşı cinsin tenha bir yerde baş başa kalışları; hislerinin isyanına, yaratılışta var olan duyguların ayaklanmasına vesile teşkil eder. Cinsi hislerin ayaklanması ve isyanından sonraki safhaları ise kimse kestiremez. Nerede başlar, nerelere kadar gider. Zaten toplum hayatındaki pişmanlıkların, hatta cinayetlerin ve kötülüklerin büyük çoğunluğunun bu ikaza kulak asmayıştan, aradaki sınırı aşıp taşmaktan kaynaklandığı da yaşanan günlük olaylarla sabittir.
Bunun istisnası yok mu, her kadın, her erkek böyle mi?

Elbette öyle bir iddiamız olmaz. Elbette her kaidenin istisnası olur. Lakin istisnalar hep müstesna kalır, umumi hükmü değiştirmez. Bildiğim gerçek odur ki kadın kendisini şaibe altına sokacak laubaliliklerden uzak kalmalı, kolay elde edilen, kolayca da terk edilen eğlence metaı haline gelmemelidir.

Bilindiği üzere kolay elde edilen şeyin kıymeti pek bilinmez, kolayca da terk edilmesinde mahzur düşünülmez. Değerli şeyler ise hep zor elde edilir, böylece de kolayca terk edilmezler. Kadın değerlerin en yücesi, itibarını korunması lazım gelenlerin de en önde gelenidir. Kadının bir gün falanın yanında, öteki günü de filanın kolunda olması, bir başka gün ise kimin yanında olacağının bilinmez hale düşmesi, onu hayatı boyunca itibarsızlığa mahkum eder. Bir değerli hayatı böylesine değersiz ve itibarsız hale düşüren şeye ise siz ister flört deyin, isterse başka bir şey; ne savunulur ne de sonucu basite alınacak bir doğallık olarak görülebilir.

Yine bir kudsi beyandan öğrenmekteyiz ki sonu evliliğe varmayan gayrımeşru yakınlaşmalardan taraflar öylesine pişmanlık duyacak ki ahirette:

– Keşke ateş parçası tutsaydım da böyle sonuçlar verecek başlangıçlar yapmasaydım diye feryat edeceklerdir.
Ama bunun faydası olmayacaktır. Çünkü ok yaydan çıkmış, kurşun hedefi vurmuş; tamiri mümkün olmayan tahribat vaki olmuştur.

Onun içindir ki dindar ailelerde kadın, kuracağı yuvada mutlu ve huzurlu olmak için geride şaibeli bir geçmiş bırakmamaya çok dikkat eder, vardığı yerde başına kakılacak bir sürü yanlışların sahibi olmama konusunda büyük titizlik gösterir. Bu dikkat ve titizliğinden dolayı da ömür boyu sevinç duyar, itibar sahibi olmanın mutluluğunu yaşar.

Kadını tertemiz mutlu bir ailenin kurucusu değil de, günlük zevklerin malzemesi haline getiren erkekler, yahut da kendilerini bu duruma düşürmüş kadınlar elbette konuyu bizim gibi yorumlamayacak, hallerine uygun düşen hayatın savunucusu olacaklardır. Böylelerine bizim ne söyleyecek sözümüz, ne de verecek cevabımız olur. Kendi düşen ağlamazdan başka.

Ahmed Şahin, Aile İlmihali, 142.



< - >

9 yorum:

  1. Biz her türlü çirkin işlere ''Flört'' diyerek basitleştirmiş sanki yaptığımız işlerde hiç bir sakınca görmüyormuş gibi oluyoruz , güya hayatı savunuyoruz... Ağzınıza sağlık .

    YanıtlaSil
  2. ELİNİZE YÜREĞİNİZE AĞZINIZA SAĞLIK HOŞÇA KALIN ALLAHA EMANET OLUN

    YanıtlaSil
  3. Gercekten hakikatleri söylemişsiniz .. yüreğinize sağlık. Allah bizleri yolundan ayırmasın.

    YanıtlaSil
  4. Kula aşık olmak onun yuzunden icin icin yanmak bu durumda ne yapılmalı. Allah icimizdekilerden haberdar ama demiyorumki zina yapalim belli sinirlar ve uygun ortamda sevdiginle ayni yerde bulunamaz mıyz

    YanıtlaSil
  5. Ya arkadaş 1 tanede ayet söyleyin sizin gibiler yüzünden ayetlere ulasamıyoruz aradığımız konuda ayetler bulamıyoruz.. Ne yapan ben senin yorumunu ayete dayanmasından sonra?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayette ne diyor ; Mümin kadınlara da bakışlarını kısmalarını ve edep yerlerini günahtan korumalarını söyle! Yine söyle ki mecburen görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Başörtülerini yakalarının üzerini kapatacak şekilde örtsünler.( nur suresi 31.ayet) böyle bir ayete sahip olan din elbetteki bir çeşit hayasızlık olan erkekle kadının gayri meşru hayatını kabul etmeyecektir. Bugün sevgili olursun yarın bakarsın sarılıyosun öbürsügün zina bile yapabilirsiniz . farkettiyseniz yapabilirsiniz diyorum yaparsın değil çünkü müslümanların günahı da zinasıda bir anda gerçekleşiverir rabbim zina yapmayın demiyor zinaya yaklaşmayın diyor elbetteki zinaya yaklaşan bir kişi nefsinden ötürü bu kötü işe bulaşacaktır nasıl başlamak bitirmenin yarısı ise aynı durum burdada geçerli bir insanın 99 şeytanı 1 tanede nefsi varki şeyhler evliyalar embiyalar nefsi terbiye için ömürlerini harcıyorlar söylenecek çok şey var bunlar derin mevzular.

      Sil
  6. İslamda bir şeyin yeri olup olmadığıyla ilgili bir yazı yada sohbet ediyorsanız kanıt göstereceksiniz. Tek ve en büyük, karşısında aksini iddia edemeyecemiz tek şey de Kuran'dır. Allah'ın Kuranı koruyup kolladığını gene Kuran'daki ayetlerden biliyoruz ama hadislerin garantisi Kuran'da verilmemiştir ve hadis diye Kuran'ın tam tersini iddia eden kelamlara bile itibar eden bir topluma dönüştük.Kanıt göstermeden boş yere yazmışsın. Hiç bir şekilde itibar edilemez. Bu hadis dediğiniz şeyler de peygambere iftiradan öteye geçemez.Allah yerine kendi kafanızdan haram uydurmuş ve çok büyük günaha girmiş olursunuz.

    YanıtlaSil
  7. Hocam selamun aleykum.
    Yazınızın bir yeri var ki beni çok yaraladı. Birkaç ay önce başımdan bir ilişki geçti. Ben her şekilde bu işi ciddiye alıp evliliğe götürme niyetinde idim. Fakat olmadı ayrıldık. Yazınızda
    Keşke ateş parçası tutsaydım da böyle sonuçlar verecek başlangıçlar yapmasaydım diye feryat edeceklerdir.

    Kısmı bana çok dokundu. 23 yaşıma kadar hiç bakmadım bu işlere. İlk kez o yaşımda bir ilişkim oldu ve ilk ve son olsun istiyordum. Ama olmadı Ne yapmam lazım? Azaba lâyık mıyım ben şimdi?

    YanıtlaSil
  8. Şimdi benim bir ilişkim var ama ilişkimde zinaya giden hiçbir yol yok şuana kadar kızın ne elini tuttum nede sarıldım hatta birbirimize namaz kıldınmı diye soruyoruz bu ilişkinin hükme ne olur

    YanıtlaSil

Buraya Bir Yorum bırakarak sayfaya değer katabilirsiniz..

❗ Yorumlar Denetlendikten sonra yayınlanır ❗